Skip to main content

Campagne 2022

Wij willen een queer gym in Amsterdam

€ 15968,00

Door 490 donateurs

Doneer

Let’s be real: sporten kan super kwetsbaar zijn. Al helemaal als je je niet herkent in andere mensen in de gym, als je niet weet welke kleedkamer je in kan stappen, of je het gevoel hebt dat je je anders moet voordoen dan dat je bent. Want sporten is pas leuk op een plek waar je je geaccepteerd en welkom voelt.

Daarom willen wij een queer* gym openen. Een gym waar we binaire verdelingen buiten de deur houden, waar je lekker kan sporten en geen outfit te ver gaat. Knoop een praatje aan, pak je dumbells, en doe een dansje tussen je oefeningen. Hier mag jij jezelf zijn.

Alleen met jouw donatie kunnen we deze plek werkelijkheid maken. Samen staan we sterk. Bouw je mee?

*Iedereen die uit de LHBTQIA+ gemeenschap (en waar allies welkom zijn!)

#buildthatgym

Bekijk de verhalen

Doneer

Het gezicht achter de crowdfunding: Senn

Hi! Ik ben Senn. Ik ben personal trainer en voedingscoach, en mijn voornaamwoorden zijn die/diens. Als non-binair persoon heb ik veel stress ervaren in de sportschool, terwijl sport me juist hielp om beter in m’n vel te zitten. Met deze struggle hebben veel transgender personen en queers te maken.

Dat is de reden waarom ik We Are Queer heb opgericht: een veilige plek voor LHBTQIA+ mensen om te sporten, op welke manier dan ook. Na jaren van online coachen, is het nu tijd voor een fysieke gym!

Ik word heel enthousiast om andere mensen te begeleiden in hun proces, en te zien welke veranderingen er mogelijk zijn. Om leden op iedere foto met een steeds grotere glimlach terug te zien is onwijs cool. Ik kan niet wachten tot ik dat in het echt zie.

Play Video

Bekijk de hele video

Reward

Liefde geven is liefde krijgen ❤️

Doe jij een donatie? Dan krijg jij van ons een gratis sportprogramma van 3 maanden. Ga thuis aan de slag met een uitgebreid sportschema en kekke video’s van Senn.

Het sportprogramma is volop in de maak, dus je ontvangt ‘m naar verwachting rond februari of maart. Maar, wordt te gek. Kunnen we je nu al vertellen.

Oh, en het maakt niet uit hoeveel je doneert. Het sportprogramma krijg je sowieso. Al maak je ons erg blij met een mooie donatie in ruil voor ons harde werken 🙂.

Doneer

Unique selling points

De gym is een safe space.
Binnen de muren van de sportschool en ook tot zover onze macht reikt daarbuiten zorgen wij voor een veilige plek. In deze sportschool is iedereen welkom en wordt niemand buitengesloten. Veiligheid en een goede coaching staan voorop.

Meer dan alleen krachttraining.
Iedereen weet dat je door te sporten fysiek sterker wordt. Maar bij We Are Queer draait het juist ook om je mentale kracht. Daarom is er ruimte om in alle opzichten aan jezelf te werken. In deze gym wordt je fysiek én mentaal sterker.

Voor de community, door de community.
Samen staan we sterk, en dat weten we maar al te goed. Door deze gym te bouwen creëren wij samen een plek waar unieke krachten samen komen. We Are Queer is er voor mensen om zichzelf te ontdekken, een plek om elkaar te ontmoeten, te ondersteunen en jezelf te ontwikkelen.

Reacties

Bekijk alle reactiesDoneer

FAQ

Waarom deze crowdfunding?

Een queer gym bouwen kost geld. Senn heeft veel tijd besteed aan het schrijven van een bedrijfsplan, en heeft uitgerekend dat er 2 ton nodig is. Een kwart hiervan willen wij met jullie ophalen, de rest met financierders. Met jullie donaties kunnen wij (a) de eerste stappen maken (zie volgende vraag), en (b) aantonen aan financierders hoe groot het draagvlak is. Jouw donatie vangt daarmee twee vliegen in één klap!’

Wat gaat er gedaan worden met het geld?

Met €10.000 gaan we op zoek naar een locatie. Met €20.000 gaan wij vacatures uitzetten. Met €30.000 kunnen we met de aannemer in gesprek over de locatie. Met €40.000 maken we een afspraak bij leveranciers van de sport equipment. Met €50.000 gaan we om de tafel met investeerders voor het resterende bedrag en werken we naar een definitieve openingsdatum.

Wat kan ik nog meer doen voor de crowdfunding?

Deel het met iedereen, queer, hetero, oud en jong. Het maakt niet uit. Veel mensen zijn niet bekend met het feit dat sporten voor queer mensen niet altijd even makkelijk is. Door ons verhaal te delen maak je mensen bewust en hopelijk ook bereid om te helpen.

Kan ik investeren in We are Queer the gym?

Stond het voor jou perfecte bedrag niet tussen de opties? Of wil je zakelijk doneren? We Are Queer is nog op zoek naar de juiste investeerder(s) om mee te werken aan ons succes. Want met €50.000 komen we natuurlijk een heel eind maar er is nog net wat meer nodig. Wil je het pitchdeck, mail ons dan op info@wearequeer.nl.

Ik ben transgender. Hoe is We Are Queer hier op ingesteld?

Wij geven je een veilige plek om te sporten. Zo komt er een genderneutrale kleedkamer, maar ook aparte omkleedhokjes zodat je de hele kleedkamer niet in hoeft. Wc’s hebben geen gender 😉 Daarnaast helpen wij je om je happy(er) te voelen in je lijf. Wij begeleiden je in de aanloop naar operatie(s) of het herstel daarvan. Er zullen bij ons ook mensen werken die zelf onderdeel zijn van deze community, en dus begrip en kennis hebben voor jouw wensen.

Ik ben cis gender en hetero, mag ik ook komen sporten?

Ja, je mag komen sporten! Natuurlijk ben je als cis hetero persoon ook welkom. Weet dat bij We Are Queer iedereen welkom is, maar is ingericht om iedereen binnen de LHTBTQIA+ een veilige omgeving te bieden om te sporten. Queer is de norm.

Wanneer komt de gym?

Ons doel is dat wij medio 2022 een fysieke locatie op een centraal punt in Amsterdam hebben gerealiseerd.

Waar komt de gym?

Wij zijn op zoek naar een locatie op een centrale plek in Amsterdam. Deze locatie moet rolstoeltoegankelijk zijn. Heb jij de gouden tip? Laat het ons weten en wordt erelid van We Are Queer!

Wie is Senn?

Dit is Senn: een 32 jarig non-binair persoon en met de voornaamwoorden die/diens. In eerste instantie opgeleid tot marketeer en nu personal trainer en voedingscoach. Je kent Senn misschien wel van de berichtgeving van afgelopen zomer omtrent het aanspannen van een zaak tegen de staat om het mogelijk te maken van een X in het paspoort: https://www.nrc.nl/nieuws/2021/08/01/senn-bestaat-niet-volgens-de-wet-a4053310 

Er is toch al een queer gym?

Ja dat klopt, er is een queer gym in Rotterdam. Omdat er in Amsterdam ook erg veel mensen zijn die behoefte hebben aan een veilige en inclusieve sport ruimte is het tijd dat er ook hier een gym voor queers de deuren opent.

Er zijn toch al genoeg sportscholen in Amsterdam?

Mensen uit de queer community hebben behoefte aan een eigen plek die is ingesteld op hen, met een andere cultuur dan die in de reguliere gym al gevestigd is. Daar zijn de ruimtes binair ingesteld en zijn de coaches vaak niet bekend met de behoeftes van de queer community. Het inclusiever maken van deze gyms is dus een proces wat lang zal duren, het openen van een queer gym is een directe oplossing.

€ 15968,00

Door 490 donateurs

Doneer

@wearequeer.nl

Volg ons op Instagram

Meer doneren? Vragen?

Neem contact op met Senn. Vindt die leuk.

Tel: +31 6 51 97 60 97
Mail: info@wearequeer.nl

©2021 | Klik hier om het team te zien

Hey 👋! Wij zijn het team achter deze campagne.

Senn van Beek
eigenaar
@wearequeer.nl

Annemarije Rus
film & edit
@annemarijerus

Elsa
tekst
@elsagroener

Leroy
socials
@leroynox_

Marco
socials
@marcodreijer

Sven
concept & (web)design
@heymetsven

Chris
film & edit
@lilcrispie

Katie
tekst & socials
@a.queermess

Maartje Joanna
tekst
@jacobusdetweede

Boo
emotionele support

Senn van Beek
eigenaar
@wearequeer.nl

Sven
concept & (web)design
@heymetsven

Annemarije Rus
film & edit
@annemarijerus

Elsa
tekst
@elsagroener

Katie
tekst & socials
@a.queermess

Chris
film & edit
@lilcrispie

Leroy
socials
@leroynox_

Maartje Joanna
tekst
@jacobusdetweede

Marco
socials
@marcodreijer

Boo
emotionele support

Questions? Text us!