Skip to main content

VerhalenAnderen over sporten bij We Are Queer

Sporten bij We Are Queer heeft voor mij een omslag betekent van hoe ik naar mijn lichaam kijk en wat ik ermee kan. Ik bleek opeens veel sterker te zijn dan ik dacht, en leer dat ik ook wel eens veel liever mag zijn voor mijn lichaam. Als een keer iets niet lukt terwijl ik train met Senn, dan is dat niet erg, dan kijken we gewoon naar wat ik wel kan.

En over dat wel kunnen: van 40 seconden planken naar een volle twee minuten in een paar weken tijd!

Marcohij/hem

Voordat ik bij We Are Queer begon met sporten, was ik altijd erg onzeker over mezelf en met name zodra ik een sportschool binnen stapte. Ik vond het altijd erg intimiderend en voelde me totaal niet op mijn plaats. Het was een plek die ik eigenlijk liever vermeed, terwijl ik wel heel graag wilde sporten. Bij We Are Queer heb ik gewerkt aan mijn lichaam, maar ook aan mijn houding (ik stond nogal krom door het jaren lang binden).

Als ik nu terugkijk naar foto’s van anderhalf jaar geleden, herken ik mezelf amper terug. Iemand met een stuk meer zelfvertrouwen, een lichaam waar ik wél graag naar kijk in de spiegel en die rechtop durft en kan lopen. Eindelijk kan ik weer met een goed gevoel de sportschool binnen te lopen.

Steinhij/hem

Meer verhalen volgen snel…

Houd de website in de gaten.

Questions? Text us!