Skip to main content

VerhalenAnderen over sporten bij We Are Queer

Sporten bij We Are Queer heeft voor mij een omslag betekent van hoe ik naar mijn lichaam kijk en wat ik ermee kan. Ik bleek opeens veel sterker te zijn dan ik dacht, en leer dat ik ook wel eens veel liever mag zijn voor mijn lichaam. Als een keer iets niet lukt terwijl ik train met Senn, dan is dat niet erg, dan kijken we gewoon naar wat ik wel kan.

En over dat wel kunnen: van 40 seconden planken naar een volle twee minuten in een paar weken tijd!

Marcohij/hem

Voordat ik bij We Are Queer begon met sporten, was ik altijd erg onzeker over mezelf en met name zodra ik een sportschool binnen stapte. Ik vond het altijd erg intimiderend en voelde me totaal niet op mijn plaats. Het was een plek die ik eigenlijk liever vermeed, terwijl ik wel heel graag wilde sporten. Bij We Are Queer heb ik gewerkt aan mijn lichaam, maar ook aan mijn houding (ik stond nogal krom door het jaren lang binden).

Als ik nu terugkijk naar foto’s van anderhalf jaar geleden, herken ik mezelf amper terug. Iemand met een stuk meer zelfvertrouwen, een lichaam waar ik wél graag naar kijk in de spiegel en die rechtop durft en kan lopen. Eindelijk kan ik weer met een goed gevoel de sportschool binnen te lopen.

Steinhij/hem

Trainen bij We Are Queer is erg fijn, er is totaal geen gevoel van ongemak. Dat is er wel in de reguliere gyms. Bovendien zijn de trainingsschema’s mij (letterlijk) op het lijf geschreven, en dat maakt dat ik echt vooruitgang boek.

De push-ups staan voor mij symbool voor het bereiken van het ‘onmogelijke’. Ik heb nooit eerder push-ups gekund. Nooit, geen één. Maar nu, na een jaar 3x per week trainen, sta ik elke ochtend op en doe ik 10 push-ups naast mijn bed. Precies zoals ik heb geleerd: vanuit mijn rug, lichaam goed aangespannen, armen langs mijn zij, helemaal naar beneden, en weer omhoog. Het maakt mij weerkrachtig, fysiek, maar vooral ook mentaal. Met geduld en doorzettingsvermogen kun je jezelf overtreffen op manieren die voorheen onmogelijk leken. Dit maakt mij nieuwsgierig naar de toekomst, wat kan ik nog meer, waarvan ik dacht dat ik het niet kon?

Charliehij/hem

Meer verhalen volgen snel…

Houd de website in de gaten.