Skip to main content

Ons verhaalDe noodzaak van een inclusieve gym

Een gym voor iedereen

Let’s be real: sporten kan super kwetsbaar zijn. Al helemaal als je jezelf niet herkent in de andere mensen in de gym, niet weet welke kleedkamer je in moet stappen, of het gevoel hebt je anders te moeten voordoen. Sporten is pas leuk op een plek waar jij je helemaal geaccepteerd en welkom voelt.

Daarom We Are Queer*. Een gym waar we binaire verdelingen buiten de deur houden, je lekker kan sporten en geen outfit te ver gaat. Knoop een praatje aan met like-minded sporters, neem de dumbells te grazen, of doe een dansje tussen je oefeningen. Bij ons mag je helemaal jezelf zijn.

Iedereen die uit de LHBTQIA+ gemeenschap (en waar allies welkom zijn!)

‘Ik wil een plek waar ik mij veilig kan voelen’ – Harry (hij/hem)

‘Ik verlang naar een plek waar we ons comfortabel voelen, om onze beste versie te zijn’ – Gray (zij/die/hij)

Wat voor plek is We Are Queer?

Een veilige haven waar je gezien en geaccepteerd wordt voor wie je bent: dat is de essentie van We Are Queer. Een coaching platform speciaal voor mensen die zich identificeren als LGBTQIA+.

Om ons heen zien we veel dezelfde type lichamen geïdealiseerd, waar we ons vaak niet aan kunnen of willen spiegelen.Bij We Are Queer vieren we alle lichamen en willen we dat sport je helpt om je thuis te voelen in jouw eigen lijf. Of je nu wil aankomen, afvallen, spiermassa wil ontwikkelen, of jezelf meer feminien of masculien wilt presenteren.

Bij ons kun je terecht voor diverse groepslessen, small group lessen en personal training. Ook biedt WERQ ondersteuning aan transpersonen in voorbereiding op, en na afloop van operaties.

Samen sporten

De barrière tussen sport en queer mensen moet weg wat ons betreft. Omdat juist wij zoveel baat hebben bij de positieve effecten van sport op het mentale en fysieke welzijn. Mensen uit de LHBTQIA+ gemeenschap voelen zich ook vaker eenzaam. Er is een enorme behoefte aan meer queer spaces, niet alleen in het uitgaansleven, maar juist ook daarbuiten. Sociale binding binnen onze gemeenschap is daarom ook een pilaar van de We Are Queer gym.

First timer? →

Kom een week gratis sporten

meet senn

meet senn

meet senn

meet senn

meet senn

meet senn

Over de oprichter

Wie is Senn?

die/diens

Nou, dat ben ik dus. Een personal trainer en voedingscoach en mijn voornaamwoorden zijn die/diens. Als non-binair persoon heb ik zelf veel stress ervaren in de sportschool. En dat terwijl sport me juist helpt om beter in m’n vel te zitten. Met deze struggle hebben veel transgender personen en queers te maken weet ik inmiddels.

Dat is de reden waarom ik We Are Queer heb opgericht in 2020. Mijn droom is een veilige plek te creëren voor LHBTQIA+ mensen om te sporten, op welke manier dan ook. Na jaren van online coachen is het nu eindelijk tijd voor een eigen gym!

Ik word oprecht enthousiast van het begeleiden van andere mensen tijdens hun proces en samen te ontdekken welke veranderingen er mogelijk zijn. Om leden op iedere foto met een steeds grotere glimlach terug te zien is onwijs cool. Om dit effect van sport en de gym op mensen van dichtbij te mogen meemaken is een belangrijke reden voor de stap We Are Queer te openen.

Play Video

Bekijk de video van onze (crowdfunding) campagne

Questions? Text us!