Skip to main content

#buildthatgym

Hoe het begon
In 2021 kwamen we met een mooie groep mensen samen. Het doel: een crowdfunding voor een inclusieve en veilige gym. We maakten opnames, en gingen live met Build That Gym. De crowdfunding campagne was een razend succes! Met donaties van personen en bedrijven zoals MisterB en Adyen hebben we bij elkaar een ruime €15.000 binnen gehaald.
Een locatie
Dit was voldoende om een borg garant te stellen voor een pand in Amsterdam. Na lang zoeken naar een ruimte via verschillende makelaarskantoren was een simpele zoekactie op Funda (voor de zoveelste keer) dan eindelijk raak! Het pand op de Wagenaarstraat stond online en hoewel het een stuk kleiner was dan gepland was het wel uitermate geschikt als een eerste locatie.
De verbouwing
Ineens ging het rap! De stichting Queertopia werd opgericht waaronder de gym zou komen te vallen en over 1 maand kregen we dan de sleutel. Dus alles op alles om het materiaal voor zowel de verbouwing als de inrichting te realiseren. Vele mails de deur uit om toffe partnerships te maken met merken als On Running, Matrix, Moyee en Rubbermagazijn.
Dank voor alle hulp
Toen we de sleutel kregen, konden we beginnen aan het grote klussen. Alle materialen die we gebruikten, waren overblijfselen van het vorige bedrijf. We hebben ze gerecycled tot kleedkamer, bureau, tafel en planken. Andere items, zoals onze bank en stoelen, zijn tweedehands. De vloer is gedoneerd door Rubbermagazijn. Onze planten kwamen van ons vorige kantoor 🌿. Het was zo gaaf om deze materialen opnieuw te gebruiken en we hadden het niet kunnen doen zonder een aantal zeer bekwame leden ❤️
Nu zijn we inmiddels 1,5 maand open en hebben we al veel trouwe sporters. Het is een feest om die wekelijks te mogen ontvangen. Ben jij ook nieuwsgierig om eens te komen sporten? Plan dan nu jouw gratis proefweek via de First timer pagina!
Questions? Text us!