Skip to main content

Pride Run 2024

Op zondag 21 juli doen we mee aan de 24ste editie van de Pride Run, georganiseerd door Rainbow Athletics! Je kunt ervoor kiezen om 5 km, 10 km of 15 km te rennen. Houd er rekening mee dat als je wilt deelnemen aan de 15 km-loop, je het traject binnen 1 uur en 30 minuten moet kunnen voltooien. Naast hardlopen kun je ook wandelen. Er is een wandelroute van 5 km uitgestippeld.

Voor alle runs zijn er 3 gendercategorieën: x/v/m. De voorinschrijving is geopend van 2 juli tot en met 21 juli. Maar je kunt je hier al aanmelden om deel uit te maken van het We Are Queer, Queers Outdoors Club Running-team: https://forms.gle/bNo17UbYyYiCR82m6 

Voor officiële deelname aan de wedstrijd dien je jezelf ook in te schrijven via de website van Rainbow Athletics. Meer informatie over voorinschrijving vind je hier: https://www.rainbowathletics.amsterdam/pride-run.html 

Als je steun nodig hebt van het communitycare fund om de kosten te dekken, kun je dat ons dit laten weten via het Google-formulier!

On Running Challenge

In de aanloop naar de Pride Run van dit jaar hebben we in samenwerking met onze Right to Run-partner de On Running Challenge opgezet. WERQ-lopers die in mei, juni en juli minimaal 10 hardloopsessies mee doen, ontvangen gratis een paar hardloopschoenen.

Vul het Google formulier in als je mee wilt doen aan de Running Challenge. Na inschrijving ontvang je begin mei jouw paar nieuwe schoenen. Zodra je je hebt aangemeld voor de Challenge sturen we je meer informatie over waar je jouw On hardloopschoenen kunt ophalen.

Aanmelden voor de On Running Challenge kan tot maandag 13 mei.

Dam tot Damloop 2024

Een van de grootste en populairste hardloopwedstrijden in Nederland is de Dam tot Dam loop. Met We Are Queer en de Queers Outdoors Club hardlopers gaan wij uiteraard deze uitdaging aan en lopen deze geweldige race in september! 

Dit jaar is onze Right To Run-partner, On, sponsor van de Dam tot Dam. Ook de London Queer Running Club zal bij de start aanwezig zijn.
Reden te meer om dit jaar de queerste Dam tot Damloop ooit te maken en queer runners in het zonnetje te zetten. Binnenkort delen we de inschrijfinformatie voor de Dam tot Dam loop. Houd dus onze socials in de gaten en laat ons weten of je deel wilt uitmaken van onze hardloop whatsappgroep of mailinglijst.

Vragen? Stuur een mailtje naar: running@wearequeer.nl

Questions? Text us!